Aftener med indhold

Aftener med indhold er et samarbejde mellem Mørdrup, Sthens og Egebæksvang sogne, og de afholdes på skift i de enkelte kirker.

Ved samtlige aftener er der en let servering.

Entre 40 kr. pr. person.

Der kræves ingen tilmelding til disse foredragsaftener.

EFTERÅRET 2023:

 

SAMTALER OM TRO OG LIVSMOD
Onsdag den 20. september 2023 kl.19.00 i Sthens Kirke

                                                   

Med udgangspunkt i deres fælles samtalebog, ”Gå med fred”, vil skuespiller Bodil Jørgensen og sognepræst Mikkel Wold dele ud af deres livskloge samtaler til os alle.

Det vil være en aften for alle aldre - unge som ældre – hvor livsmodet bliver talt frem. Samtalerne handler blandt andet om tilværelsens vidunderlighed, om det vigtige i livet, og om hvordan man genvinder sit livsmod, når det er gået tabt.

 

 

 

SOGNEPRÆST LISE TRAP FORTÆLLER OM SORG
Onsdag den 11. oktober 2023 kl. 19.00 i Mørdrup Kirke
                                                         
Forståelsen af sorg har ændret sig radikalt de seneste 25 år. Hvad betyder det for os, når vi sørger og skal leve videre uden den, vi elskede? Og betyder det noget for os, når vi står som familie, ven, kollega, nabo til en, der har mistet?

De spørgsmål vil Lise Trap tage op i sit foredrag ”Hjertebånd - at leve med sine døde”.

Lise Trap er teolog, tidligere sognepræst, arbejder med sorggrupper og har skrevet flere bøger om sorg. 

 

 

 

FORFATTER JENS CHRISTIAN GRØNDAHL TALER OM ”MIN SVAGE TRO”

Onsdag den 15. november 2023 kl. 19.00 i Egebæksvang kirke

 

Jens Christian Grøndahl er barn af en kulturradikal tid, hvor frigørelsen fra religionens beslag på samvittigheden satte dagsordenen. Men i en moden alder begyndte Jens Christian at tænke anderledes om kristendommen. Som dreng cyklede han alene til gudstjeneste. Siden gled han væk fra alt, hvad der hed kirke og tro. Ansporet af sine nærmeste har Jens Christian Grøndahl på kort tid bevæget sig fra afvisning over skepsis og tøven til igen at åbne sig for troen.

                                                      

I dette foredrag fortæller Jens Christian Grøndahl om at være formet af kristendommens historie og om at føle sig talt til af evangelierne, selv når de modsiger ens erfaring og moderne selvforståelse. Om ånd, afmagt og friheden ved at slippe kontrollen. Om fremmedes venlighed og om den svære udfordring det er at sænke skjoldet og erkende sin skrøbelighed. Foredraget tager udgangspunkt i bogen af samme titel.

 

 

 

  Mørdrup Sogn