Navngivning

Navngivning ved dåb

Barnet skal have navn inden det er fyldt et halvt år.
Henvendelse til den præst, som skal foretage dåben. Her aftales tidspunkt for dåbshandlingen og barnets navn.
Navne og adresser på barnets faddere medbringes: mindst 3 og højst 5 personer, som skal være døbt med den kristne dåb.
Gerne mindst 8 dage før dåben ønskes foretaget.

Se mere om dåb klik her

Se mere om navne og attester klik her.

Download blanket til anmeldelse af barnedåb klik her

Navngivning uden dåb:

Skal være foretaget inden barnet er fyldt et halvt år.
Hvis bopælsssognet ved barnets fødsel var Mørdrup sogn, skal der ikke medbringes attester på Mørdrup Kirkes kontor.
Var bopælssognet ved barnets fødsel ikke Mørdrup sogn, skal forældrenes dåbs-/navneattester og vielses/faderskabserklæring medbringes i forbindelse med henvendelse på Mørdrup Kirkes kontor.
Formular kan rekvireres på kirkekontoret eller ved at klikke her.

Se mere om navne og attester klik her

Navneændring

Navneændring anmeldes til kirkekontoret i bopælssognet, uanset om sagen skal behandles der, eller om den skal videre til Statsforvaltningen.

Formular til navneændring kan rekvireres på kirkekontoret eller udskrives ved at klikke her.
Se i den vedhæftede vejledning hvilke attester m.v. der skal vedlægges anmeldelsen. Der må påregnes nogen ekspeditionstid.

Liste over godkendte drenge- og pigenavne, samt efternavne, der frit kan tages. Klik her.

Ønskes fællesnavn og/eller mellemnavn i forbindelse med en vielse, sker det ved, at navneændringen anmeldes til kirkekontoret. Kordegnen vejleder gerne angående ønske om navneændring. Gebyr ved navneændring kr. 510 kr betales via www.personregistrering.dk.
Navneændring er stadig gebyrfrit ved vielse.

Snapperklubben

Snapperklubben er en klub for børn,forældre, faddere og bedsteforældre, hvor man kan få ideer til at gøre den årlige dåbsdag rigtig festlig.

Se mere om Snapperklubben og Snappers video ved at klikke her