Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Ro på. Mindfulness for børn.

Dato
Onsdag d. 31. maj 2023, kl. 15:00
Sted
Mørdrup Kirke, Vestermarken 2, 3060 Espergærde
Pris
Deltagelse er gratis

RO PÅ – ET MENTALT FRIRUM FOR BØRN

Styrk dit barns selvværd og indre ro med mindfulness

I en hektisk hverdag fyldt med til- og fravalg kan mange børn føle sig urolige, frustrerede, angste eller pressede. Med mindfulness får dit barn et fritidstilbud, der giver dem et trygt og skærmfrit rum, hvor de – gennem leg – træner de dele af hjernen giver ro og balance. 

Hvad er mindfulness for børn?

Målet at skabe et trygt, roligt rum med øvelser, der fremmer en god indre balance.

I undervisningen er der fokus på

  • meditation, hvor børnene ligger helt stille og slapper af
  • forskellige øvelser og lege med fokus på opmærksomhed og sansning
  • snakke om det vi mærker og lytte til hinanden.

Legene er forskellige fra gang til gang, men har altid til hensigt at skærpe børnenes sanser og opmærksomhed. Det kan være en mærkeleg, hvor vi føler os frem til at gætte en genstand i en pose; det kan være et glas vand, vi sender videre mellem hinanden med lukkede øjne, et stykke frugt vi spiser med fuld opmærksomhed på det, vi sanser eller et blik i hinandens øjne, som vi møder med at sige noget pænt, om det vi ser.

Alle på holdet får mulighed for at blive set og hørt i de forskellige øvelser, men man er aldrig tvunget til at sige noget.

Sammen med Mørdrup Kirkes præster, Kirstine Arendt og Ea Hvitnov, guider Mindfulness Mentor Linnéa Villen børnene igennem opmærksomhedsøvelser, meditation og fantasirejser, og der er også fortælling, lystænding og sang.

Vi har hold for 1.-3. klasse og hold for 4.-6. klasse. Det koster ikke noget at være med, men din mor eller far skal tilmelde dig de dage, du har lyst til at deltage.  

Du behøver ikke komme i kirken i forvejen. Alle er velkommen. Vi er små hold på max otte børn. De voksne kan tage en kop kaffe eller te imens, hvis de har lyst til det. 

Linnéa Villen er uddannet Mindfulness Mentor for børn i 2020 hos Mindsoul.dk ved Conny Hjarsø. Udover kurserne i Mørdrup Kirke, afholder hun kurser i Mindfulness i Sct. Matthæus kirke på Vesterbro, Bjæverskov kirke på Midtsjælland samt i Tølløse, hvor hun bor. Har du nogle spørgsmål, er du og dine forældre velkommen til at kontakte Ea eller Kirstine.

Tid og sted: Mørdrup kirke d. 31. maj. 

Kl. 15.00: 4.-6. klasse 

Kl. 16.00: 1.-3. klasse

Tilmelding til Ea Hvitnov på eah@km.dk senest to dage før ( 29.maj)