Du er her: 
lørdag02nov2019

Koncert

lørdag02nov2019 kl. 16:00 - 17:30

Lørdag den 2. november kl. 16.00:
Koncert med Beethovens 3. klaverkoncert og kammerorkestret Musica.
Det tog Beethoven 3 år at skrive sin 3. klaverkoncert - den blev taget frem og lagt til side adskillige gange. Da den endelige skulle opføres i 1803, var det med Beethoen selv som solist, men selv der havde han ikke nået at skrive den færdig, og han spillede sin egen klaverstemme fra hukommelsen, delvist improviseret. Uropførelsen fik ikke gode anmeldelser, fordi Beethoven selv ikke levede op til sin ellers høje standard som pianist. Ved anden opførelse blev værket dog anmeldt som et af Beethovens bedste, og det er stadig gældende idag.

Noget af det største for en musiker er at være solist med et orkester. Få pianister for chancen i løbet af deres karriere, selvom de øver meget på de store klaverkoncerter. Det er ikke mærkeligt, at denne mulighed tilkommer Kristoffer, der allerede har opnået stor succes som pianist. Han var i 2017 semifinalist i Nordic International Piano Competiotion, og i 2019 vandt han 3. pris i konservatoriets klaverkonkurrence. I 2018 blev han udvalgt til at studere på det eftertragtede Conservatorie National de Paris hos professor Denis Pascal, som han fortsat modtager privat undervisning hos.

Kristoffer er opvokset i Frankrig, hvor han som seksårig begyndte at spille klaver. Det franske skolesystem har lært ham stor disciplin, og da familien flyttede til Danmark, fik han hurtigt lov at gå hos en af Danmarks dygtigste klaverlærere, Bella Zapolski. I 2017 bestod Kristoffer sin bacheloreksamen med højeste karakter, og har siden spillet utallige koncerter rundt omkring i landet, samtidig med at han færdiggør sit studie på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Ved aftenens koncert optræder han som solist i Beethovens 3. klaverkoncert sammen med kammerorkesteret Musica, der er et amibtiøst nydannet kammerorkester, dirigeret af Filipe Carvalheiro med den professionelle koncertmester Walter Gaffron, der tidligere har spiller i Radiosymfoniorkesteret. Beethovens 3. klaverkoncert.

Koncerten er gratis.

 

 

 

 

 

 

Kristoffer Hersnack Grunnet