Koncert

08.10.2019 kl. 19:30 - 21:00

Tirsdag den 8. oktober kl. 19.30:
Koncert hvor Chopins cellokoncert opføres af Cellist Ida Ben-Hamadou og pioanist Jonahtan Siahaan.
Chopins cellosonate er skrevet i slutningen af Chopins liv, og Chopin opførte den selv ved sin sidste offentlige koncert inden sin død.

Musikken var svær for ham at skrive, og det var en lang proces, der tog mere end to år og kreerede mere end tohundrede sider med skitser.

Tonerne bærer præg af den svære tid Chopin befandt sig i. Hans helbred blev mere og mere dårligt og hans forhold til den bemærkelsesværdige kvinde/mand George Sand, endte i 1847, samme år som han færdiggjorde sonaten.

Sonaten bærer deraf og lægger an i en dyster tone, med voldsomme dramatiske udbrud i både cello og klaver.
Som altid hos Chopin er der dog ikke langt fra mørke til lys, og man forundres over de mange livsbekræftende elementer i en for komponisten så svær tid.

Ida Ben-Hamadou er uddannet cellist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun idag er ansat som lærer i pædagogik. Hun har siden sin færdiggørelsen af studiet givet mange koncerter i hele Danmark samt deltaget i konkurrencer i både ind- og udland.

Jonahtan Siahaan er solistklassestuderende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han studerer hos lektor Jens Elvekjær.

Han var i februar finalist ved den anerkendte konkurrence "Nordic international piano competition".

Koncerten er gratis.

 

 

<- Tilbage
cookie information