Du er her: 
tirsdag24sep2019

Koncert

tirsdag24sep2019 kl. 19:30 - 21:00

Tirsdag den 24. september kl. 19.30:
Koncert med de to organister Anne Agersklov og Amalie Hersnack Grunnet, som hver spiller en sonate af Bach og en sonate af Mendelssohn.
De to organister Anne Agerskov og Amalie Hersnack Grunnet giver sig i kast med to af orgellitteraturens største komponister, Mendelssohn og Bach. Bach triosonater regnes for noget af det meste komplicerede, der er skrevet for orgel, og de to unge organister spiller begge én af hans sonater. Mendelssohn var meget inspireret af Bach, og man siger, at han "genopdagede" Bach og begyndte at opføre hans musik i en tid, hvor den ikke havde været spillet længe.

Det er derfor ikke mærkeligt, at Mendelssohn skriver seks sonater for orgel, ligesom Bach har skrevet seks sonater for orgel.

Mendelssohns sonater er dog af en helt anden karakter, idet Bachs sonater er skrevet som triosonater, hvilket vil sige at venstre hånd, højre hånd og pedal, har hver der ligeværdige stemme, hvorimod Mendelssohns sonater trods den store Bachsinspiration er mere romantisk inspireret. De er dramatiske og med stor variation i udtryk.

Til koncerten kan man således høre hver af de to organister spille både en sonate af Bach og en sonate af Mendelssohn.

Anne og Amalie kender hinanden fra Sønderjylland, hvor de gik i gymnasiet sammen. Anne var den gang elev af Amalies far, Jørgen Kaad, men har senere gået på konservatoriet i Aarhus som elev af Ulrik Spang-Hanssen. Dér har hun også gået i solistklassen, den højeste uddannelse, man kan tage som organist.

Til daglig er hun organist i Mariekirken i Sønderborg, tæt på Broager, hvor Amalies far er organist.

Amalie er organist i Ansgarkirken og færdiggør til sommer sin kandidat på konservatoriet i København som elev af Hans Fagius.

Koncerten er gratis.