Frokostmøde

13.09.2019 kl. 10:00 - 14:00

Fredag den 13. september kl. 10.00:
Kirsten Kirsmeyer fortæller om mødrehjælpen som stammer tilbage fra 1924, hvor to private hjælpeorganisationer blev slået sammen og fik navnet Mødrehjælpen. I 1939 blev mødrehjælpsloven indført, og dermed blev Mødrehjælpen en del af det offentlige system. I 1976 trådte bistandsloven i kraft og Mødrehjælpen blev nedlagt. Undersøgelser viste dog, at der stadig var et behov for hjælp til udsatte enlige mødre og børnefamilier, og i 1983 blev Mødrehjælpen som vi kender den idag stiftet.

Jeg vil fortælle lidt om etableringen af Mødrehjælpens lokalforening Helsingør, og hvad der fik mig til at være med til at starte foreningen op. Fortælle om vores butik, hvor ca. 35 frivillige arbejder. I butikken modtager vi donationer (børnetøj, legetøj, bøger og udstyr) fra familier i Helsingør og omegn. Alt hvad vi modtager bliver sorteret, vasket, strøget. Legetøj og udstyr bliver ligeledes sorteret, vasket og det bliver tjekket om det virker før det bliver sat til salg.

Overskuddet fra butikken går delvis til Mødrehjælpens landsdækkende professionelle rådgivning og til aktiviteter for enlige og familier med børn i Helsingør.

Vi har i år afholdt og planlægger mange forskellige aktiviteter. Dette er kun muligt,, fordi vi har fået tildelt donationer fra forskellige organisationer og virksomheder. bl. a.  modtog vi sidste år 20.000 kr. fra Mørdrup Kirkes Basar. Disse penge har bl.a. gjort, at det muligt for os at lave en aktivitet kaldet, Måltidet, hvor frivillige laver mad sammen med 5-6 familier hver anden onsdag, for herved at give disse familier mulighed for at skabe et netværk. Vi har ligeledes også kunnet købe 20 klabstole til butikken, så vi alle kan sidde ned når vil holder møder.

Ud over Måltidet har vi også  tilbud om at holde børnefødselsdag, kaldet Den Rullende Kagemand. Familier der af en eller anden grund er i en situation, hvor de ikke selv har mulighed for at give deres børn en børnefødselsdag for hele klassen, kan ansøge om dette hos os. Vi har også aktiviteter med ture i Naturen, Familiemotion, tur til Sommerland Sjælland for 60 personer, for de familier der ikke kommer på sommerferie m.m. Vi har ca. 22 frivillige, der er med til at gennemføre vores forskellige aktiviteter.

Fortælle om hvordan vi i Helsingør kan være med til at gøre en forskel for udsatte familier med børn og enlige og familier med børn som er i en sårbar situation.

Håber dette giver lidt information om, hvad jeg har tænkt mig at komme ind på til mødet. Såfremt der er andet i gerne vil have jeg fortæller om, så hører jeg gerne fra Jer. Som aftalt vedlægger jeg et billede, som i måske kan bruge. 
Tilmelding fra tirsdag den 3.september til onsdag den 11. september til kirketjenerne på tlf. 2131 9691

 

 

 

 

<- Tilbage
cookie information